Rôzne

FOTO: Na ZŠ Kudlovskej v Humennom sa konala predvianočná akcia, ktorá je pýchou školy

Kudlovský jarmok na Základnej škole na Kudlovskej ulici v Humennom má aj charitatívny účel. Túto jednodňovú akciu organizujú už 11 rokov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na ZŠ Kudlovskej v Humennom sa konala predvianočná akcia, ktorá je pýchou školy
4
Galéria
Zdroj: TASR

„Je to naša pýcha. Všetci žiaci, učitelia, upratovačky, kuchárky sa pripravujú na túto akciu, pretože je to zároveň aj deň otvorených dverí nielen pre našich žiakov, ale aj pre bývalých žiakov, rodičov, starých rodičov a všetkých ľudí, ktorí sa chcú prísť pozrieť, ako my si tu žijeme na našej škole,“ uviedla učiteľka anglického jazyka a koordinátorka žiackeho parlamentu, ktorý zastrešuje Kudlovský jarmok, Adriana Janošová.

Bohatý program

Deti pripravujú výrobky samy. „Je to ich ručná práca,“ poznamenala Janošová s tým, že ich začínajú vyrábať už v novembri. Ide okrem iného o papierové košíky, stromčeky, venčeky či svietniky. „Kreativite sa medze nekladú,“ spomenula. Okrem predajných stánkov mohli návštevníci na jarmoku vidieť aj rôzne tvorivé dielne, pripravené boli aj súťaže či burza hračiek a kníh.

Akciu spestril aj kultúrny program, hostí vítali vlastnoručne upečenými perníčkami. K dispozícii boli aj ukážky ručnej práce napr. šperkárstvo, háčkovanie či výroba vianočných ozdôb. Pozvaní stredoškoláci predviedli okrem iného aj ukážky vlasovej a dekoračnej kozmetiky.

Aj charitatívny účel

„Výťažok z celého jarmoku pôjde aj na účely školy, to znamená, že si dokúpime veci, na ktoré nemáme peniaze a druhá časť pôjde tento rok na zmiernenie nákladov spojených s operáciou pre našu žiačku, piatačku, ktorá má zdravotný problém,“ vysvetlila princíp akcie učiteľka.

Myšlienka vzniku jednodňového podujatia, do ktorej sa zapája celá škola, pochádza zo strany pedagogického zboru. „Zhruba tých šesť až sedem rokov to organizuje už žiacky parlament,“ spomenula Janošová s tým, že sa stále vylepšujú.

V OBRAZOCH: Takto to vyzeralo na 11. ročníku Kudlovského jarmoku
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM