Rôzne

FOTO: Na streche zimného štadióna v Humennom už panuje pracovný ruch

Zimný štadión v Humennom nie je v prevádzke od začiatku januára tohto roka a to kvôli jeho havarijnému stavu. Dnes už po jeho streche pobehujú robotníci.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na streche zimného štadióna v Humennom už panuje pracovný ruch
Zdroj: Dnes24.sk

Na svojom júnovom rokovaní schválili poslanci Mestského zastupiteľstva v Humennom vyčlenenie sumy 450 000 eur z rezervného fondu na opravu a údržbu zimného štadióna. Ten nie je v prevádzke od začiatku januára tohto roka. Dôvodom je jeho havarijný stav.

„Počas kontrolného dňa sme zistili, že strecha s rozlohou vyše 7000 m2, resp. jej hydroizolačný systém vo vrchnej časti bol kvôli predchádzajúcej neodbornej montáži pri výstavbe štadiónu poškodený na vyše 100 miestach. Staré dosky sa totiž kvôli vlhkosti začali vzdúvať a klince, ktoré tam boli namiesto špeciálnych šrúbov, prederavili hydroizolačný systém. A voda nám potom tiekla cez tieto diery doslova na celý štadión,“ uviedla ešte v júni humenská primátorka Jana Vaľová.

Podľa jej slov dá mesto štadión do takého poriadku, aký na ňom už veľmi dlho nebol a chcú urobiť všetko preto, aby ho mohli otvoriť ešte pred začiatkom nového školského roka. Vaľovú po júnovom kontrolnom dni potešilo zistenie, že nie je potrebné meniť nosné trámy, čo by výrazne predražilo odstraňovanie havarijného stavu. Obnoví sa hydroizolačný systém, stropné nosníkové debnenie, elektroinštalácia, izolácia a aj mantinely.

V týchto dňoch už môžu okoloidúci spozorovať pracovný ruch na streche zimného štadióna.

Pracovný ruch na humenskom zimáku
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM