Tomáš Šuhajda Volejbal

Finálový súper Chemesákov: Klub, ktorý chcel patriť medzi najlepších v Európe

13. a 14. apríla zažije Humenné veľký volejbalový sviatok. Na pláne sú úvodné finálové boje medzi domácim ŠK Chemes a Volley Teamom Bratislava.

Ilustračný obrázok k článku Finálový súper Chemesákov: Klub, ktorý chcel patriť medzi najlepších v Európe
Foto: Tomáš Šuhajda / Zdroj: Dnes24.sk

Volley Team UNICEF je najmladším klubom volejbalovej extraligy, pričom svoje účinkovanie v súťaži zahájil ešte len predošlú sezónu. Už v nej však bol mimoriadne úspešný a ukončil ju ziskom Slovenského pohára a vicemajstrovského titulu. Vo finále nestačil práve na hráčov ŠK Chemes Humenné.

Cieľ: Presadiť sa v Európe

Pred štartom prebiehajúcej sezóny mali Bratislavčania tie najvyššie ambície. Obhájiť Slovenský pohár (čo sa im už podarilo), získať titul v domácej súťaži a presadiť sa v Európe. A tak na súpisku začali pribúdať zaujímavé mená hráčov a vyvrcholilo to angažovaním celosvetovo uznávaného trénera Zaniniho. Ten okrem úspechov s talianskou reprezentáciou dokázal menší zázrak aj s tou slovenskou. Pod jeho vedením vyhralo Slovensko Európsku ligu a skončilo 5. na Majstrovstvách Európy.

Zanini je už preč

V prvej európskej sezóne Volley Team dieru do sveta neurobil. Oveľa väčším problémom však boli financie a v januári to vyústilo rozviazaním zmluvy s koučom Zaninim. Ešte predtým klub opustil hviezdny slovenský reprezentant Richard Nemec.

Stále ohromná kvalita

Aj napriek všetkým udalostiam sa bratislavskému tímu podarilo obhájiť Slovenský pohár a sú blízko aj k majstrovskému titulu. Pred nimi stojí posledná a zrejme najťažšia prekážka – ŠK Chemes Humenné. Káder Volley Teamu tvoria viacerí reprezentanti a kvalitní legionári. Svoju kvalitu a reprezentantov však majú aj Humenčania, za ktorými navyše stoja ich verní fanúšikovia a tí sú v každom zápase ich siedmym hráčom.

Prvé zápasy sa hrajú 13. a 14. apríla o 18:00 v Mestskej športovej hale v Humennom.

Na fotke: Bývalý hráč ŠK Chemes Peter Kašper už v drese jeho súčasného tímu Volley Team UNICEF Bratislava

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM