Krimi

Filip (20) a Milka (45) obvinení z obchodovania s marihuanou: Hrozí im až desať rokov natvrdo!

Podľa polície si mali Filip (20) a Milka (45) zadovažovať marihuanu, ktorú u seba držali a pripravovali na distribúciu. V prípade dokázania viny im hrozí až desaťročné väzenie.

Ilustračný obrázok k článku Filip (20) a Milka (45) obvinení z obchodovania s marihuanou: Hrozí im až desať rokov natvrdo!
Zdroj: TASR

Obvinení pochádzajú z obce Topoľovka, okres Humenné. Muži zákona ich obvinili zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov, alebo prekurzorov, ich držanie obchodovanie s nimi – spáchaný formou spolupáchateľstva.

„Obvinení si mali najmenej od novembra minulého roku zadovažovať drogy a to marihuanu, ktorú v rôznych množstvách u seba ako v mieste trvalého pobytu prechovávali, vážili, balili do igelitových vreciek ako aj iným spôsobom pripravovali na distribúciu. Takto pripravenú marihuanu predávali konečným spotrebiteľom a to až do 27.1. 2015, kedy boli počas domovej prehliadky nájdené a zaistené veci súvisiace s touto trestnou činnosťou,“ priblížila krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Podľa ďalších slov Migaľovej polícia pri domovej prehliadke našla zelenú sušinu, semiačka neznámej rastliny, digitálnu váhu, finančné prostriedky pochádzajúce z predaja marihuany, drvičku aj ďalšie veci. „Podľa predbežného výsledku kriminalisticko-expertízneho skúmania išlo o vysušené vrcholky rastliny konope o celkovej hmotnosti najmenej 75 g. Z tohto množstva by bolo možné vyrobiť od 308 do 750 obvykle jednorazovým dávok drogy,“ uviedla policajná hovorkyňa.

Filip i Milka boli zadržaní, vyšetrovateľ na oboch spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby. Zákon stanovuje trestnú sadzbu odňatia slobody pri tomto trestnom čine na štyri až desať rokov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM