Tomáš Šuhajda Rôzne

Farár posvätil nové oddychové miesto v Humennom. Gulášovej párty skrížil plány zákaz ohňa, vynašli sa!

Nové oddychové miesto v Humennom posvätil miestny farár. V rámci tejto udalosti bola naplánovaná i gulášová párty. Organizátori však museli riešiť vážny problém. Hasiči ich pár dní pred vypuknutím akcie upozornili na zákaz kladenia ohňa z dôvodu dlhotrvajúceho sucha...

Ilustračný obrázok k článku Farár posvätil nové oddychové miesto v Humennom. Gulášovej párty skrížil plány zákaz ohňa, vynašli sa!
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu bolo opäť živo na novom oddychovom mieste pri Lieskovci nad Gaštanovou ulicou. Altánok a besiedky prišiel posvätiť miestny farár gréckokatolíckej cirkvi, duchovný otec Andrej Šambronský. Symbolicky sa tak udialo počas sviatku Zosnutia Presvätej Bohorodičky. Viac aj vo VIDEU pod článkom.

Organizátori, teda členovia Občianskeho združenia (OZ) Humenský Gaštan, naplánovali na tento deň zároveň gulášovú párty pre pozvanú verejnosť. S týmto však nerátali… Hasiči ich informovali o zákaze kladenia ohňa z dôvodu dlhotrvajúce sucha a protipožiarne opatrenia sa vzťahujú aj na toto oddychové miesto v prírode a nepustia. Suroviny sú nakúpené a hostia pozvaní… Čo s tým?

Organizátori sa napokon predsa vynašli. Guláš uvarili v domácich podmienkach a na oddychové miesto ho priniesli. „Rozdalo sa zhruba 90 porcií. Nechýbalo občerstvenie, vychladené minerálky, pivko, vínko i trochu páleného… To všetko vytvorilo výbornú atmosféru v lone prírody,“ priblížil pre Humenné 24 predseda OZ Humenský Gaštan Juraj Nosko.

Dolinou Lieskovca sa podľa jeho ďalších slov ozývali východniarske a rusínske pesničky, na miesto totiž dorazil vychýrený harmonikár z Dubnika pán Valalik spolu aj so skupinou Kičava zo Sniny. Susedia z Gaštanovej aj Dubníka tak opäť mohli utužiť dobré vzťahy, spoznať sa, ale i oddýchnuť si či zabaviť sa.

Na nové oddychové miesto však môže vyraziť ktokoľvek, ak stále neviete kde vlastne to je, kliknite sem a celkom ľahko to môžete zistiť :).

Čítajte tiež:

Humenné má nové oddychové miesto, postavili si ho sami obyvatelia!

Neviete, kde to je? VIDEO, ako sa dostanete na nové oddychové miesto v Humennom!

Guláš párty pri Lieskovci, na novom a už aj posvätenom oddychovom mieste
25
Galéria
Farár posvätil nové oddychové miesto v Humennom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM