Tomáš Šuhajda Hokej

Fantastický štart sezóny: MHK má najlepšieho strelca, brankára a famóznu úspešnosť streľby

2. hokejová liga – Takýto štart do novej sezóny humenský hokej ešte nezažil. 3 zápasy, 9 bodov a impozantné skóre 32:2. Niet sa čo diviť, že v individuálnych štatistikách má MHK najlepšieho brankára, strelca aj nahrávača. Neuveriteľná je aj úspešnosť ich streľby!

Ilustračný obrázok k článku Fantastický štart sezóny: MHK má najlepšieho strelca, brankára a famóznu úspešnosť streľby
Zdroj: Dnes24.sk

Aj keď najviac bodujúcim hráčom 2. hokejovej ligy je Matej Hančiak z Dolného Kubína, Pavol Segľa z MHK má na konte rovnaký počet bodov – 11 a medzi nimi rozhoduje len počet strelených gólov. Na dostrel ich majú navyše aj ďalší hokejisti MHK Humenné Marek Náhlik či Ľubomír Baranok.

V ďalších štatistikách už dominujú výhradne humenskí hokejisti. Najlepším strelcom je Ľubomír Baranok so 7 gólmi, najlepším nahrávačom Marek Náhlik so 7 asistenciami, ktorý je zároveň najlepší aj v hodnotení plus/mínus bodov (+12).

Najlepším gólmanom súťaže je aktuálne Imrich Petrík. Za zápas nedostane v priemere ani jeden gól (0,8) a za sebou nechal aj takú brankársku hviezdu akou je Miroslav Hála. Najviac bodujúcim obrancom súťaže je opäť humenský hráč – Michal Grega so 6 bodmi.

Humenčania vynikajú aj v tímových štatistkách. V troch zápasoch strelili 32 gólov, druhé mužstvá v tejto štatistike Dolný Kubín a HC Bratislava RiverBlades zhodne „len“ po 18… Hokejisti MHK Humenné využívajú takmer každú tretiu presilovku a ich úspešnosť streľby je neuveriteľná: 22,07%. Inými slovami, každá 4. až 5. strela končí v bráne súpera…

Zdroj: SZĽH

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM