Iné športy

Fantasticky plávajúci bratia: Za jeden víkend získali pre Humenné 13 medailí!

Verba. Toto priezvisko ste už možno počuli a ešte o ňom aj veľa počuť budete. Bratia Viktor a Oliver vyplávali pre Humenné za jeden víkend 13 medailí!

Ilustračný obrázok k článku Fantasticky plávajúci bratia: Za jeden víkend získali pre Humenné 13 medailí!
Zdroj: PK Chemes Humenné

22. – 23. októbra sa v Nových Zámkoch konali plavecké preteky Pohár Delfína pre TPŠ, ktoré boli zároveň Majstrovstvami SR hendikepovaných plavcov pre rok 2016. 26 pretekárov z ôsmych klubov tam bojovalo o tituly. A medzi nimi aj štrnásťročný Viktor Verba z Plaveckého klubu Chemes Humenné. Ten premenil osem štartov na sedem majstrovských titulov! A to v disciplínach: 50, 100, 400 metrov voľným spôsobom, 50, 100 metrov znak, 100 metrov motýlik a 200 metrov polohové preteky. Polohové preteky na 100 metrov doplával na striebornej pozícii.

V druhej, súbežnej časti týchto pretekov o Pohár Delfína pre registrovaných plavcov v SPF sa zúčastnil Viktorov mladší brat Oliver. A ten veru sa taktiež predviedol. I keď konkurenti, hlavne zo západu Slovenska, poriadne preverili jeho plaveckú výkonnosť. Aj tak päťkrát stál na stupni víťazov! Dve zlaté medaily získal v prsiach na 50 a 100 metrov. Strieborný bol trikrát – 50 metrov motýlik, 100 a 200 metrov polohové preteky. V kraulovej päťdesiatke doplával na nepopulárnom štvrtom mieste.

Na titulnej fotke: Viktor, Oliver a ich otec Marián, ktorý úspešných športovcov na turnaji sprevádzal.

Informácie pre spravodajský portál Humenné 24 poskytol PK Chemes.

Úspešný víkend v podaní Verbovcov!
2
Galéria
Zdroj: PK Chemes Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM