Rôzne

Extrémne horúčavy a ich vplyv na naše vodné nádrže: Toľkoto stupňov má voda na Domaši

Hladiny vodných nádrží Domaša a Starina od začiatku augusta síce poklesli, no zatiaľ nie v takom rozsahu, aby bolo potrebné prijímať mimoriadne opatrenia a pristúpiť k mimoriadnej manipulácii. Čítajte aj to, ako to vyzerá s teplotou vody.

Ilustračný obrázok k článku Extrémne horúčavy a ich vplyv na naše vodné nádrže: Toľkoto stupňov má voda na Domaši
Zdroj: TASR

Pracovníci Okresného úradu v Prešove taktiež nezaznamenali zhoršenie kvality vôd na vodných tokoch a neboli im hlásené žiadne úhyny rýb. Informoval o tom dnes vedúci Odboru starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu v Prešove Miroslav Benko.

„V auguste sme zaznamenali na Domaši pokles hladiny zo 159,25 m n. m. na 158,79 m n. m., čo predstavuje pokles zásobného objemu nádrže zo 76 na 72 percent. Počas tohto mesiaca došlo zároveň k zvýšeniu teploty vody v nádrži z 23,2 na 27,8 stupňa Celzia,“ uviedol Benko.

Na vodnej nádrži Starina je situácia podobná. V auguste tam zaznamenali pokles hladiny z 337,14 m n. m. na 336,70 m n. m., čo predstavuje pokles zásobného objemu nádrže z 84 na 82 percent. Teplota vody sa však na tejto nádrži nezmenila.

Stav hladiny v nádržiach je podľa Benka primeraný pre toto ročné obdobie, preto nie je potrebné prijímať mimoriadne opatrenia.

foto: ilustračné, Domaša

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM