Tlačové správy

Energeticky úsporné drevené okná a dvere z Makrowinu potešia dlhoročnou zárukou

Kvalita niečo stojí, ale zákazník na druhej strane aj získava. Nielen kvalitný, nadčasový výrobok, ale renomovaní výrobcovia mu poskytujú aj záruky, že prípadné nezavinené chyby opravia, či vymenia v rámci záručnej doby.

Ilustračný obrázok k článku Energeticky úsporné drevené okná a dvere z Makrowinu potešia dlhoročnou zárukou
Zdroj: Dnes24.sk

Popredný slovenský výrobca energeticky úsporných drevených a drevohliníkových okien, spoločnosť Makrowin, s.r.o., Detva, poskytuje na svoje produkty štandardnú záruku 5 až 10 rokov, podľa druhu výrobku. Na drevohliníkové okná, ako aj na svoju novinku UNI-ONE, dáva spoločnosť záruku až 5 rokov.

Dušan Majer, riaditeľ spoločnosti Makrowin, s.r.o, Detva k tomu hovorí: ,,Naša spoločnosť v súčasnosti vyrába 23 produktových typov drevených a drevohliníkových okien. Podľa našich informácií, ide o najširšiu ponuku drevených a drevohliníkových okien na Slovensku od domáceho výrobcu. Trendom na trhu sú v súčasnosti drevohliníkové okná, na ktoré poskytujeme záruku 5 rokov. Ide o konštrukčné spojenie oboch materiálov, pričom hliník pôsobiaci z vonkajšej strany chráni okno pred vplyvmi počasia, ako sú napríklad UV žiarenie, sneh a ľadovec. Hliník poskytuje farebnú stálosť, dobrú kombinovateľnosť s prvkami fasády, nie je potrebná takmer žiadna údržba. Drevo z interiérovej strany okna pôsobí pokojne a štýlovo, s dostupnosťou v škále dizajnových riešení. Koncom minulého roka sme uviedli na trh inovovaný rad drevohliníkových okien UNI-ONE, ako exkluzívnu novinku. Prednosťami tohto jedinečného radu sú farebné zladenie okien s interiérom a široký výber architektonických riešení pre dizajnérov a milovníkov luxusu. Ide o špičkové výrobky spĺňajúce požiadavky medzinárodne uznávanej stavebnej normy a systému pre certifikáciu nízkoenergetických budov Casa Clima (Climate House). Okná UNI-ONE sú dôkazom, že vieme uspokojiť aj tých najnáročnejších zákazníkov a navyše im poskytujeme dlhoročné záruky.“

Makrowin si takéto záruky môže dovoliť, pretože jeho výrobky vykazujú také parametre kvality, že si zákazníci reklamácie takmer vôbec neuplatňujú. V prípade uplatnenia sa však často ukáže, že chyba nevznikla na strane výrobcu okien, ale buď nesprávnym používaním okien, alebo ich neodborným osadením. Neodborným prístupom pri osadení môže vzniknúť vlhnutie stien a plesne, v dôsledku tepelných mostov, čo by malo byť dostatočnou výstrahou pre všetkých, aby zbytočne neriskovali. Už zameranie okna a predpríprava patrí do rúk odborníkov, nehovoriac o samotnom osadení a utesnení. Nové drevené okná používajú zložitejšie mechanizmy a ich montáž nie je pre laikov. Naozaj nestojí za to ,,ušetriť“ nejaké drobné, keď kvalitný predajca ponúka kompletnú dodávku, vrátane použitia správnych prípravkov a materiálov počas montáže a všetko zahrnie do konečnej ceny.

,,Správne osadené a udržiavané drevené, či drevohliníkové okno vydrží spoľahlivo desiatky rokov a prežije aj svojho majiteľa. V opačnom prípade však môže dôjsť k jeho poškodeniu. Najčastejšími príčinami poškodenia povrchovej úpravy drevených okien môžu byť- vysoká stavebná vlhkosť pri zabudovaní, alebo po zabudovaní okien počas výstavby, poškodenie omietkou pri omietaní, použitie nesprávnych ochranných pások (UV nestabilných), vysoká vlhkosť v interiéri počas bývania, poškodenie ľadovcom, poškodenie povrchovej úpravy domácim zvieraťom, poškodenie izolačného skla počas výstavby a čistení a skončenie životnosti ochranného náteru. Pred týmito úskaliami sa snažíme chrániť našich zákazníkov už pred samotnou kúpou drevených okien. Dodržanie našich odporúčaní sa potom prejaví v spokojnosti s bezproblémovým dlhodobým užívaním vybraných okien,“ uzavrel D. Majer.

Spoločnosť Makrowin, s.r.o., je významným slovenským výrobcom drevených okien a dverí od roku 1997. Je aj výrobcom presklených posuvných stien a dodávateľom doplnkov k oknám – exteriérové a interiérové parapetné dosky, siete proti hmyzu, exteriérové a interiérové tienenie. Zákazníkom poskytuje aj bezplatné odborné poradenstvo. Makrowin je dlhoročným členom Zväzu spracovateľov dreva SR. V roku 2014 firma zaznamenala medziročný nárast tržieb o 15,47 %, keď sa zvýšili z 962 742 EUR v roku 2013 na vlaňajších 1, 111 mil. EUR. Za minulý rok preinvestovala 160 000 EUR.

Viac informácií je na www.makrowin.sk, alebo na tel.: +421 45 5455346, e-mail: info@makrowin.sk

Energeticky úsporné drevené okná a dvere z Makrowinu potešia dlhoročnou zárukou
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM