Rôzne

Emotívne VIDEO, titul pre Čiša: Reakcia najlepšieho humenského futbalistu!

Podľa mnohých vôbec najlepšieho a najúspešnejšieho futbalového odchovanca z Humenného, Mariána Čišovského, dojali pondelňajšie oslavy triumfu Viktorie Plzeň v českej lige. Domáci tím venoval tretí titul v klubovej histórii svojmu obrancovi, ktorý momentálne bojuje s vážnou chorobou.

Ilustračný obrázok k článku Emotívne VIDEO, titul pre Čiša: Reakcia najlepšieho humenského futbalistu!
Zdroj: YouTube.com

„Chcem sa veľmi poďakovať klubu, spoluhráčom i všetkým skvelým fanúšikom. Išlo o jeden z najemotívnejších okamihov môjho života. Celý večer ma napumpoval energiou. Som veľmi vďačný,“ uviedol na facebookovom konte plzeňského klubu 35-ročný Marián Čišovský, ktorý si dres klubu v súťažnom dueli naposledy obliekol 1. apríla minulého roka. Potom ho z hry vyradilo zranené koleno a keď sa nedobre hojilo, lekári odhalili zákernú chorobu. Podľa českých médií trpí amyotrofickou laterálnou sklerózou, ktorá ničí bunky centrálnej nervovej sústavy a vedie k strate schopnosti ovládať svalstvo.

Známy humenský rodák oslavoval titul priamo na hracej ploche, kam prišiel v sprievode kapitána tímu Pavla Horvátha a generálneho riaditeľa klubu Adolfa Šádeka a v emotívnych chvíľach sa neubránil slzám. Jedenasťtisíc fanúšikov skandovalo jeho meno, hráči Plzne mali tričká s nápisom „Titul pre Čiša“ a s jeho číslom 28. Rovnaký slogan bol zároveň hlavným motívom pódia, na ktorom prebiehali oslavy.

Súvisiaci článok:

Plzeň je českým majstrom, titul venovala Mariánovi Čišovskému: Dojímavé chvíle priamo na ihrisku!

Titul Plzne pre Mariána Čišovského
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM