Rôzne

Dušan Galis v Ohradzanoch: Mládež je náročná, nové ihrisko spĺňa absolútne všetky kritériá

Splnomocnenec vlády SR pre mládež a šport Dušan Galis slávnostne otvoril v obci Ohradzany v Humenskom okrese nové multifunkčné ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku Dušan Galis v Ohradzanoch: Mládež je náročná, nové ihrisko spĺňa absolútne všetky kritériá
Zdroj: TASR

„Myslím si, že toto je potrebné najmä pre vás, pre mladých, aby ste sa viac vyžívali v športe. Osobne budem rád, keď urobíme turnaj, aby sme tu dostali viac mladých ľudí. Verím, že niekedy sa dozvieme, že niektorí z týchto mládencov, čo tu stoja, budú reprezentovať Slovensko,“ povedal v pondelok na otvorení Galis.

Kedysi stačila lúka a tehly…

Galis uviedol, že mladí ľudia potrebujú trošku iné prostredie, ako keď on sám začínal športovať. „My sme prakticky dali na lúku dve tehly a hralo sa na dve brány. Dnes je mládež dosť náročná a toto ihrisko spĺňa absolútne všetky kritériá, pretože je viacúčelové. Dá sa tu hrať futbal, tenis, florbal, basketbal, nohejbal, volejbal, dokonca hokej, čiže každý z mladých ho môže využívať,“ povedal s tým, že vo večerných hodinách si môžu prísť zašportovať aj rodičia, keďže ihrisko má aj umelé osvetlenie.

Multifunkčné ihriská sú podľa splnomocnenca vlády veľmi využívané. „Som presvedčený, že tie deti budú potrebovať pohyb a budú sa tu cítiť dobre. Je potrebné dbať aj na dozor, pretože v niektorých obciach sa stalo, že to ihrisko ľudia poškodili. Mám dosť pozitívne informácie, že starostovia majú ľudí, ktorí sa o tieto ihriská starajú, kontrolujú ich,“ uviedol s tým, že je tu aj kamerový systém, takže keby sa niečo stalo, priestor je monitorovaný.

S finančnou podporou vlády

Galis s určitosťou nevedel povedať, či v týchto aktivitách budú pokračovať. „Pred rokom, keď sme premiérovi hovorili o tom, že máme registrovaných 800 žiadostí od obcí, bolo ešte schválených 100. Ja by som bol rád, ak by sme pokračovali najmä v obciach do 1000 obyvateľov,“ do­dal.

Projekt výstavby multifunkčného ihriska v Ohradzanoch bol realizovaný s finančnou podporou Úradu vlády SR vo výške 40 000 eur. Obec poskytla na výstavbu sumu 37 000 eur. „Verím, že vďaka športu vyrastú z týchto detí mladí zdraví ľudia so zmyslom pre hru, ale aj zodpovednosť a povinnosť. To je tá najvyššia a najhodnotnejšia návratnosť tejto investície,“ uviedla starostka obce Andrea Kličová s tým, že verí, že novovybudované ihrisko bude dlhé roky slúžiť tým, ktorí si chcú prísť s chuťou zašportovať a že svojím zodpovedným a ohľaduplným prístupom ho budú chrániť.

OBRAZOM: Dušan Galis na otvorení multifunkčného ihriska v Ohradzanoch
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM