Ondrej Petričko Rôzne

Druhý povodňový stupeň na východe: Hrozbou je pritekajúca voda z Ukrajiny!

Za oknami máme teplé jarné počasie, napriek tomu nad východným Slovenskom stále visí hrozba vzniku povodní. Latorica a Bodrog majú druhý stupeň povodňovej aktivity.

Ilustračný obrázok k článku Druhý povodňový stupeň na východe: Hrozbou je pritekajúca voda z Ukrajiny!
Zdroj: Webnoviny.sk

Druhý stupeň povodňovej aktivity už druhý týždeň trvá na riekach Latorica a Bodrog. Podľa informácií Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu (SHMÚ) dosiahla Latorica pri Veľkých Kapušanoch úroveň 654 cm a Bodrog pri Strede nad Bodrogom 778 cm. Voda našťastie zatiaľ neohrozila obydlia, ale na niektorých miestach zaplavila lúky a polia. Tento stav spôsobuje voda pritekajúca z Ukrajiny.

Ani na ďalších východoslovenských riekach nie je ešte pokoj. Oteplenie a topenie snehu zvýšilo hladiny riek Torysa, Hnilec a Hornád. V posledných dňoch dosiahli úroveň prvého stupňa povodňovej aktivity. Prvý stupeň je na Hnilci v Stratenej a pri Švedlári, kde dnes ráno namerali 260 cm, takisto aj na hornom i dolnom toku rieky Torysa, hladina dnes ráno pri Košických Olšanoch dosahovala 213 cm. Na Hornáde pri Kysaku bola dnes ráno hladina na úrovni 253 cm.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM