Rôzne

Druhá najsympatickejšia obec Humenského okresu? Spoznajte Hrubov prostredníctvom FOTIEK

Hrubov obsadil v našom nedávnom hlasovaní o najsympatickejšiu dedinu okresu Humenné krásne druhé miesto. Spoznajte teraz túto obec o čosi bližšie.

Ilustračný obrázok k článku Druhá najsympatickejšia obec Humenského okresu? Spoznajte Hrubov prostredníctvom FOTIEK
22
Galéria

Druhou najsympatickejšou obcou okresu Humenné sa v našom veľkom hlasovaní len nedávno stal Hrubov. Tejto dedine naši čitatelia udelili rovných 398 hlasov. Dnes vám Hrubov predstavíme prostredníctvom nášho spravodajského portálu bližšie.

Niekto by mohol povedať, že je to dedina, kde líšky dávajú dobrú noc. Od Humenného je Hrubov vzdialený síce len niečo málo cez 20 kilometrov, ale v tomto smere z neho už riadna cesta do ďalšej obce nevedie. V skutočnosti však Hrubov pôsobí ako vcelku moderná dedinka.

Je to možno sčasti spôsobené aj tým, že počas druhej svetovej vojny bol Nemcami takmer úplne celý vypálený. Podľa historikov to bola pomsta za to, že miestni obyvatelia pomáhali partizánom. Po vojne sa tak obec začala budovať prakticky celá odznova.

Poďme ale od začiatku. Ešte pred príchodom do obce si nejde nevšimnúť futbalové ihrisko, ktoré sa nachádza celkom peknú vzdialenosť ešte pred samotnou dedinou. Čo ale vzhľadom na jej kopcovitý ráz až tak neprekvapí. Nájsť vhodné miesto pre tento športový stánok iste nebolo ľahké…

Pri vstupe do dediny vás privíta tabuľa s erbom obce, na ktorom je znázornená jabloň nachádzajúca sa na kamennom kopčeku s jedným spadnutým jablkom. K jeho pôvodu, prečo práve jabloň, sme sa nedopátrali.

Ťahali sme sa smerom za národnou kultúrnou pamiatkou nachádzajúcou sa v obci. Ide o Kostol sv. Petra a Pavla. Nachádza sa, ako inak, na kopci a ide o naozaj pozoruhodnú stavbu doplnenú krásnym prostredím a skvostným výhľadom na obec a okolité kopce. Hneď pri kostole sa nachádza tiež cintorín.

No a pri vychutnávaní si krásnej scenérie sme si zrazu uvedomili, v akom parádnom čistom vzduchu sme sa v tejto chvíli ocitli.

Sumár sumárom, Hrubov nemá až na jednu národnú kultúrnu pamiatku atrakcie, ktoré by do obce hnali húfy turistov. Ale rozhodne sa ho oplatí vidieť. Navštívite modernú a udržiavanú dedinu obklopenú nádhernou prírodou.

Nezabudnite si pozrieť našu priloženú fotogalériu z Hrubova.

FOTOGALÉRIA: Vybrali sme sa do 2. najsympatickejšej dediny okresu Humenné
22
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM