Krimi

Dramatické okamihy na východnej hranici: Vodič BMW sa dal na útek, onedlho došlo na streľbu!

Na hraničnom priechode Vyšné Nemecké bolo poriadne rušno. Scéna ako z akčného filmu. Vodič na BMW sa dal podľa colníkov na útek. Onedlho došlo na streľbu!

Ilustračný obrázok k článku Dramatické okamihy na východnej hranici: Vodič BMW sa dal na útek, onedlho došlo na streľbu!
Zdroj: TASR

Ukrajinec s maďarským pasom prišiel na hraničný priechod neskoro večer. Viedol motorové vozidlo značky BMW s českými evidenčnými číslami. „Po vykonaní kontroly cestovných dokladov policajtmi Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance, vozidlo a jeho osádka boli podrobení colnej kontrole,“ informovala hovorkyňa RHCP Agnesa Kopernická.

„Vzhľadom na podozrenie colník vydal pokyn na vykonanie podrobnej colnej kontroly a šoféra vyzval, aby auto pristavil. Počas presunu na ďalšiu kontrolu vodič neakceptoval pokyny colníka a unikol z colného priestoru, pričom druhý z cestujúcich ostal v colnom priestore,“ uviedla k prípadu hovorkyňa Finančnej správy SR Patrícia Macíková.

Vozidlo začali prenasledovať policajné hliadky, onedlho došlo na streľbu. „Keďže vodič nereagoval na pokyny policajta a vozidlo nezastavil, boli použité varovné výstrely do vzduchu,“ povedala hovorkyňa RHCP.

Podľa RHCP Ukrajinec unikal k hraniciam s Maďarskom a tak o jeho prenasledovaní vyrozumeli maďarské policajné orgány. „Vozidlo sa na území Slovenskej republiky nepodarilo zastaviť,“ dodala Kopernická.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM