Rôzne

Dostalo sa im uznania za ich krásnu pomoc: V Humennom ocenili darcov krvi

Sú v rôznom veku, majú rôzne profesie a aj rôzne záujmy. Skupina ocenených však má jedno spoločné. Darujú krv a pomáhajú tak zachraňovať životy iných.

Ilustračný obrázok k článku Dostalo sa im uznania za ich krásnu pomoc: V Humennom ocenili darcov krvi
3
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné

Uplynulý týždeň sa v divadelnej sále Domu kultúry v Humennom uskutočnilo slávnostné oceňovanie nových aj pravidelných darcov krvi. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Bezpríspevkové darovanie krvi oceňuje Slovenský červený kríž a to udelením plakiet prof. MUDr. J. Janského a plakety prof. MUDr. Jána Kňazovického.

Tohtoročným laureátom Kňazovického plakety sa u nás stal Ján Salva.

Z celkového počtu ocenených bolo najviac bronzových darcov krvi, takmer 70. „Nielen im, ale aj všetkých hosťom a prítomným sa prihovoril zástupca primátorky Andrej Semanco, ktorý v tento deň vyslovil veľké uznanie všetkým darcom krvi za ich dobrovoľný dar. Zároveň ich vyzdvihol ako živý príklad pre ďalšie generácie, ktoré môžu rovnako vliať do žíl novú nádej neznámym ľuďom, a to iba darovaním svojej krvi,“ uviedla Dochánová.

Úprimné poďakovanie všetkým darcom vyslovila tiež riaditeľka Územného spolku SČK Humenné Silvia Knapíková. Medzi hosťami nechýbali Gabriela Závadská zo Strednej zdravotníckej školy v Humennom a Valéria Bašistová, primárka hematologicko-transfúziologického oddelenia nemocnice Andreja Leňa v Humennom. Ako na záver doplnila M. Dochánová, žiaci zo Súkromnej základnej umeleckej školy Múza ponúkli prítomným kultúrny program plný spevu, tanca a hudby.

Dostalo sa im uznania za ich krásnu pomoc: V Humennom ocenili darcov krvi
3
Galéria
Zdroj: MsÚ Humenné
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM