Rôzne

Dohodli sa: Prípoj do Humenného bude na meškajúci RegioJet čakať, má to však jeden háčik

Železniční dopravcovia RegioJet a Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa dohodli. Ak bude posledný večerný vlak RegioJetu meškať, regionálny expres štátneho dopravcu smerujúci do Humenného ho v Košiciach počká. Avšak...

Ilustračný obrázok k článku Dohodli sa: Prípoj do Humenného bude na meškajúci RegioJet čakať, má to však jeden háčik
Zdroj: TASR

Čakať ho bude do 10 minút. „Pri ojedinelých vyšších meškaniach večerného vlaku RegioJet budú dispečeri riešiť prestup cestujúcich medzi vlakmi podľa operatívnych možností,“ uviedli dopravcovia v utorkovom spoločnom stanovisku po vzájomnom rokovaní.

Posledný večerný vlak súkromného dopravcu z Bratislavy má pravidelný príchod do Košíc o 22.43 h. Následný regionálny expres ZSSK odchádza z Košíc do Humenného v pondelok, vo štvrtok, v sobotu a v nedeľu o 22.53 h a v piatok o 23.04 h.

„K uzavretiu dohody by malo dôjsť v priebehu niekoľkých dní – hneď ako sa preveria a vyriešia možné nepriaznivé dopady na nadväzujúce posledné večerné prestupy v regióne, ktoré by vznikli pri meškaní regionálneho expresu ZSSK,“ doplnili spoločnosti. Rovnako sa obaja dopravcovia dohodli na komunikácii medzi dispečerskými pracoviskami.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM