Zuzana Ročeňová Rôzne

Dočkali sme sa: Letná turistická sezóna na Šírave je už otvorená! FOTO

A je to tu! Letná turistická sezóna na Zemplínskej šírave a Vinianskom jazere je už oficiálne otvorená. Počas víkendu sa slávnostne odomkli vody Šíravy, ktoré boli sprevádzané kultúrnym a hudobným programom. Viac uvidíte v našej fotogalérií.

Ilustračný obrázok k článku Dočkali sme sa: Letná turistická sezóna na Šírave je už otvorená! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Otvorenie letnej turistickej sezóny sa uskutočnilo v nedeľu o 18:00 hod. v rekreačnom stredisku Hôrka na Zemplínskej šírave. Samotný program sa odohrával na amfiteátri Lúč, ktorý opäť ožil stovkami návštevníkov po takmer dvanástich rokoch. Podujatie sa konalo pod taktovkou obcí Klokočov, Kaluža a Vinné, ktoré sú už na letnú sezónu nachystané.

Ako uviedol Viliam Zahorčák, predseda predstavenstva Zemplínskej organizácie cestovného ruchu, počas celého roka sa starostlivo pripravovali na to, aby nie len otvorili, ale aj dôstojne zabezpečili túto letnú turistickú sezónu na celom Dolnom Zemplíne. "Tá môže začať, aj napriek tomu, že vodná hladina je podstatne nižšia než sme zvyknutí. Nijako to neohrozuje vodné športy, či kúpanie,“ doplnil Zahorčák.

V rámci programu sa symbolickým kľúčom odomkli aj „Vody Zemplínskej šíravy“, ktoré na štyri svetové strany slávnostne odomkol Ján Ďurovčík riaditeľ Zemplínskej oblastnej organizácie cestovného ruchu za asistencie starostu obce Vinné Mariána Makeľa.

Otvorenie si nenechali ujsť stovky ľudí, či už domáci alebo z blízkeho okolia. „Som prekvapený a potešený z neuveriteľnej účasti,“ povedal Makeľ.

Na pódiu sa ako prvé predstavilo divadlo Divi, hudobná skupina Bacc a čerešničkou na torte bola známa speváčka Kristína. Tej sa podarilo roztancovať davy ľudí, počas viac ako hodinového hudobného vystúpenia. Odzneli tie najväčšie hity, ako napríklad Horehronie, Jabĺčko či Ta ne.

Čítajte tiež:

Čoskoro sa už budeme môcť okúpať v bazénoch na Šírave: Koľko zaplatíme na vstupe?

Letná sezóna už klope na dvere: Na Vinianskom jazere sú už pripravení, čakajú nás novinky

Tešíte sa už na leto? Známa výletná loď Zemplín bude jazdiť aj túto sezónu

Foto: Dnes24.sk

Letná turistická sezóna na Šírave je už otvorená! FOTO
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM