Rôzne

Dočkajú sa pocty: Vieme, kto v roku 2015 získa Cenu mesta Humenné

Zo štvorice návrhov na Cenu mesta Humenné v roku 2015, ktoré obdržal Mestský úrad v Humennom, rozhodovali mestskí poslanci tajnou voľbou o trojici ocenených. Pozrite si, kto sa v tomto roku dočká pocty od mesta.

Ilustračný obrázok k článku Dočkajú sa pocty: Vieme, kto v roku 2015 získa Cenu mesta Humenné
Zdroj: Dnes24.sk

Slávnostný akt udeľovania ocenení mesta Humenné v roku 2015 sa bude konať počas osláv Pamätného dňa mesta a 698. výročia prvej písomnej zmienky o meste. Stane sa tak v septembri 2015 na slávnostnom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Na svojom poslednom rokovaní rozhodli tunajší mestskí poslanci o zozname ocenených, keď zo štvorice návrhov mali vybrať tri mená. Medzi navrhovanými sa ocitli podnikateľka s ovocím a zeleninou Mária Čaklošová, bývalý dlhoročný riaditeľ humenskej nemocnice Ján Gajdoš, žurnalista Štefan Letko a bývalý televízny redaktor a dnes riaditeľ tlačového a informačného odboru Úradu vlády SR Erik Tomáš.

V tajnej voľbe získala najviac hlasov Mária Čaklošová, za ňou nasledoval Erik Tomáš, no medzi Jánom Gajdošom a Štefanom Letkom sa rozhodlo kvôli dvojnásobne rovnakému počtu hlasov až na tretíkrát (pri druhom hlasovaní pri počte 21 hlasujúcich poslancov bol jeden hlas neplatný) a to v prospech bývalého riaditeľa nemocnice, ktorý v minulosti pôsobil taktiež aj ako tunajší poslanec.

Okrem Ceny mesta sa udeľujú aj Ceny primátorky, o ktorých rozhodne humenská primátorka Jana Vaľová. Kto získa tieto ocenenia zatiaľ nie je známe.

Foto: Mestskí poslanci počas tajnej voľby

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM