Tomáš Šuhajda Rôzne

Dobrá správa pre rodičov: Humenné uspelo so žiadosťou o dotáciu, bude viac miest v škôlkach

Žiadosť mesta o dotáciu na rozšírenie kapacít škôlok je schválená. Pozrite, kde a koľko vznikne nových miest.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre rodičov: Humenné uspelo so žiadosťou o dotáciu, bude viac miest v škôlkach
Zdroj: TASR

Mesto Humenné sa snažilo získať dotáciu z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky, ktoré vyčlenilo na tento rok finančné prostriedky na dotácie na prístavbu, výstavbu a rekonštrukciu materských škôl.

Rezort obdržal celkovo 426 žiadostí o poskytnutie dotácie. Z Bratislavského kraja bolo 44 žiadostí, z Trnavského 39, z Trenčianskeho 45, Nitrianskeho 54, Žilinského 65, Banskobystrického 56, Prešovského 65 a z Košického kraja 58 žiadostí. Na základe výsledkov hodnotenia bola dotácia schválená 113 žiadateľov, pre ktorých sa rozdelí suma 9 500 000 eur, informuje stránka ministerstva.

Medzi úspešných žiadateľov o dotáciu sa zaradilo aj Humenné. „Mesto Humenné získalo dotáciu vo výške 96 000 eur. Finančné prostriedky budú použité na prístavbu jednej triedy formou modulového systému k existujúcemu objektu materskej školy na Ulici Osloboditeľov,“ uviedol pre Humenné 24 Kamil Kobak z tlačového referátu radnice.

Podľa jeho ďalších slov projekt zároveň rieši aj kompletné interiérové vybavenie herne a spálňovej časti s kapacitu pre 24 detí.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM