Zuzana Vajayová Rôzne

Do školiaceho projektu sa za 18 mesiacov zapojilo 175 pracovníkov mesta

Humenská samospráva ukončila v týchto dňoch 18 mesiacov trvajúci projekt financovaný z fondov Európskej únie (EÚ), ktorého cieľom je poskytovanie kvalitnejších služieb pre obyvateľov.

Mesto pripravilo v tejto súvislosti viacero školiacich aktivít pre svojich 175 zamestnancov vďaka nenávratnému finančnému príspevku v hodnote 134.021 eur.

Podľa slov Miroslava Turčana z úseku ekonomického rozvoja mesta Humenné absolvovali zamestnanci samosprávy školenie vo viacerých vzdelávacích moduloch. „Zúčastnili sa ich pracovníci mestského úradu, materských škôl, ako aj profesionálne opatrovateľky poskytujúce servis našim seniorom,“ poznamenal Turčan.

Školiace kurzy boli zamerané napríklad na získanie manažérskych, počítačových či jazykových zručností pre začiatočníkov a mierne pokročilých, ako i na oblasť legislatívy a práva. Vzdelávaním zameraným na zvyšovanie komunikačných zručností prešli podľa Turčanových slov aj pracovníci mestskej polície, „aby vedeli asertívne vybavovať problémové stránky, s ktorými prichádzajú do styku pri riešení poriadku v meste“.

Výsledkom projektu je aj vypracovaná Stratégia rozvoja ľudských zdrojov samosprávy mesta Humenné na roky 2010 – 2014. „Dokument teda vytýčil na stanovené obdobie hlavné oblasti vzdelávania, v ktorých sme pociťovali určité rezervy,“ vysvetlil Turčan. Ako dodal, v nasledujúcom období bude magistrát raz ročne vykonávať monitoring potrieb celoživotného vzdelávania svojich zamestnancov. V súvislosti s ďalšími potrebnými školeniami sa chce naďalej uchádzať o prostriedky z fondov EÚ.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM