Hokej

Do Humenného smeruje aj mládežnícky reprezentant: Bronzový medailista z posledných MS!

V pondelok oznámilo vedenie MHK Humenné na oficiálnej facebookovej stránke klubu sedmičku posíl na finálovú sériu druhej ligy. Jasný signál k ataku o postup do prvej ligy. Ak sa pozrieme bližšie na jednotlivé mená zistíme, že ide o produktívnych ťahúňov klubov prvej ligy, ale aj...

Ilustračný obrázok k článku Do Humenného smeruje aj mládežnícky reprezentant: Bronzový medailista z posledných MS!
Zdroj: TASR

Slovenského mládežníckeho reprezentačného brankára Dávida Okoličányho, ktorý v tomto roku získal na MS do 20 rokov v Kanade bronzovú medailu. Mladý brankár kryl chrbát Denisovi Godlovi, ktorého hviezda najviac zažiarila na šampionáte, no ani o Dávidovom veľkom talente odborníci nepochybujú.

Dávid Okoličány nastúpil na šampionáte v jednom dueli proti domácej Kanade, keď za stavu 0:5 vystriedal Denisa Godlu. Inkasoval tri góly. Pred šampionátom chytal extraligu za HK Orange 20, po ňom šiel pomôcť do prvej ligy Michalovciam. Tie však vo štvrťfinále prehrali v dramatickej sérii s Liptovským Mikulášom a tak nič nebráni mladému talentu dochytať sezónu v Humennom.

Aj ďalšie posily prichádzajú do Humenného z klubov prvej ligy, ktoré už vypadli z play off – Prešova či Michaloviec. Jedna tiež z Bardejova, ktorý ešte bojuje o postup do extraligy. A že ide o ťahúňov týchto tímov, svedčia ich tohtoročné bodovacie štatistiky, veď sa pozrite:

Posila Vek Z klubu Post Počet zápasov 2014/2015 Body
Jakub Fusek 21 HC Prešov 07 pravé krídlo 43 33
Jozef Tomčák 21 HC Prešov 07 center 37 30
Ľubomír Sabol 34 HC 46 Bardejov center 31 25
Peter Čížek 26 HK Dukla Michalovce pravé krídlo 43 38
Jakub Linet 24 HK Dukla Michalovce center 45 36
Zoltán Kubát 31 HK Dukla Michalovce obranca 43 20

Na fotke: Dávid Okoličány

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM