Zuzana Vajayová Rôzne

Deti sa môžu opäť zapojiť do projektu Detský čin roka

Deti môžu opäť zverejniť svoje dobré skutky a zapojiť sa tak do 12. ročníka projektu Detský čin roka.

„V týchto dňoch prichádza do škôl výzva, školáci môžu napísať o svojich dobrých skutkoch, za ktoré sú považované nielen veľké činy ako záchrana života, ale i každodenné drobné skutky vykonané s dobrým úmyslom pomôcť, potešiť, prekvapiť, podporiť,“ uviedla pre TASR realizátorka projektu Oľga Valentová. Správu o dobrých skutkoch treba zasielať do 30. júna 2011.

Školáci alebo učitelia môžu písať aj o činoch svojich kamarátov, ktoré si všimli a myslia si, že by mali byť ocenené. „Dôležité sú aj kolektívne dobré skutky, na ktorých sa deti spoločne dohodnú a zrealizujú,“ dodala Valentová.

Na jeseň zašlú realizátori projektu do škôl 30 nominácií, ktoré vyberie zo všetkých skutkov expertná skupina zložená z tvorcov pre deti, pedagógov a psychológa. Ocenenia v šiestich kategóriách odovzdajú na slávnostnom vyhlásení v Bratislave v decembri.

Dievčatá a chlapci môžu svojím dobrým skutkom a hlasovaním v detskej porote podľa Valentovej zároveň podporiť aj svoju školu. Doterajšia podpora predstavuje 100.074 eur.

Škola, ktorej žiak získa ocenenie Detský čin roka 2011 v niektorej z kategórii, získa školské potreby v hodnote 500 eur.

Projekt Detský čin roka oslovuje chlapcov a dievčatá z celého Slovenska už dvanásť rokov. Počas jeho priebehu zareagovalo na výzvu viac ako 957.450 detí. V tomto roku môže účasť podľa realizátorov dosiahnuť magickú hranicu – milión zapojených detvákov.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM