Rôzne

Deň hvezdární a planetárií? Toto budete môcť zažiť v Humennom

Deň hvezdární a planetárií sa blíži. A program má pripravený, ako inak, aj Vihorlatská hvezdáreň. Čo budú môcť Humenčania a spol. zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Deň hvezdární a planetárií? Toto budete môcť zažiť v Humennom
Zdroj: TASR

Nedeľa 18. marca bude okrem iného Dňom hvezdární a planetárií. Zaujímavý program si pripravila aj Vihorlatská hvezdáreň v Humennom. Preštudujte si ho…

Od 9:00 do 11.30 hod. si v aule hvezdárne prídu na svoje najmenší, kde si budú môcť užiť Astorozprávky. Od 13:30 do 15:00 hod. bude na terase hvezdárne prebiehať teleskopické pozorovanie aktivity Slnka.

Od 17:00 do 18:00 hod. je na programe popularizačná prednáška s názvom Zaujímavosti Slnečnej sústavy a prednášať bude odborný pracovník hvezdárne Róbert Adam. Ďalšia popularizačná prednáška sa uskutoční hneď na to od 18:00 do 18:40 hod. Jej názov je O odbornej práci na AO na Kolonickom sedle, pričom prednášať bude pozorovateľ Tomáš Medulka. Obidve prednášky sa budú konať v aule hvezdárne.

Na 19:00 hod, je naplánovaný začiatok teleskopického pozorovania objektov nočnej oblohy. Pozorovanie platí len v prípade bezoblačnej oblohy.

Vstup na podujatia v rámci Dňa hvezdární a planetárií je zdarma.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM