Samospráva

Delili sa peniaze od Európskej investičnej banky: Do Humenného poputuje 2,4 milióna eur!

Prešovský kraj rozdeľoval milióny eur z úveru od Európskej investičnej banky. Viac ako 2 milióny pritom nasmerovali do Humenného. Na čo konkrétne budú v našom meste použité?

Ilustračný obrázok k článku Delili sa peniaze od Európskej investičnej banky: Do Humenného poputuje 2,4 milióna eur!
Zdroj: Dnes24.sk

Poslanci Prešovského samosprávneho kraja (PSK) v utorok na rokovaní prerozdelili 8,3 milióna eur z úveru od Európskej investičnej banky (EIB) na dopravu, kultúru a sociálne zabezpečenie. Viac ako 5,42 milióna eur prerozdelili medzi kultúrne organizácie v zriaďovateľskej pôsobnosti PSK, na cesty dali 1,187 milióna a na sociálne zabezpečenie, konkrétne rekonštrukcie domovov sociálnych služieb, dali 1,649 milióna eur.

Najviac financií tak ide do kultúry. Prostriedky budú konkrétne použité na tri projekty rekonštrukcii kultúrnych zariadení kraja. Najviac 2,353 milióna eur pôjde na rekonštrukciu kaštieľa- Vihorlatské múzeum v Humennom, 1,914 milióna eur dostane na svoju opravu Podtatranské múzeum v Poprade a 1,194 milióna eur poputuje na dofinancovanie projektu rekonštrukcie výtvarného sveta v Šarišskej galérii v Prešove.

V oblasti dopravy sa prerozdelí väčšina prostriedkov z EIB na spolufinancovanie a dofinancovanie rekonštrukcií mostov, ciest a zosuvov po povodniach. Najvyššia suma, viac ako 252 000 eur, pôjde na nadlimitné výdavky pre odstránenie následkov povodní na cestách PSK – západ. 

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM