Rôzne

Dediny z okolia Humenného? Sledujte, kde všade majú svojich menovcov!

Nielen ľudia, ale aj také obce majú svojich menovcov. A platí to i pre tie v okrese Humenné. Veď sa pozrite na to, kde všade nájdete dediny s názvom, ktorý vám bude dobre známy.

Ilustračný obrázok k článku Dediny z okolia Humenného? Sledujte, kde všade majú svojich menovcov!
Zdroj: Dnes24.sk

So vznikom názvov obcí bývajú spojené aj rôzne legendy. Niektoré už na prvý pohľad pôsobia takpovediac rozprávkovo, niektoré sú uveriteľnejšie. Zaujímavé by bolo možno porovnať, čo hovoria jednotlivé legendy v prípade dvoch alebo viacerých obcí, ktoré sa volajú rovnako. A nemuseli by sme chodiť vôbec ďaleko, lebo aj dediny v Humenskom okrese majú naprieč Slovenskom svojich menovcov. A práve na tie sme sa v našom článku zamerali.

A nebudeme teraz hovoriť o dvojslovných názvoch, kde je rôzny len prívlastok. Veď taká Poruba sa v zozname slovenských obcí vyskytuje hneď 11-krát a z toho len jedna je tá naša, Ruská Poruba. Nebudeme však hovoriť ani o názvoch s drobnými odchýlkami. Do nášho prehľadu sme zaradili len obce s presne rovnakým názvom.

Najväčší pozor si pri zadávaní do navigácie treba dávať pri obci Porúbka. Tá má totiž hneď troch menovcov! Dvoch menovcov majú obce Rovné, Závada a aj Závadka.

Obec v Humenskom okrese Obec s rovnakým názvom nájdete aj v okrese
Porúbka Žilina, Bardejov, Sobrance
Rovné Rimavská Sobota, Svidník
Závada Topoľčany, Veľký Krtíš
Závadka Gelnica, Michalovce
Baškovce Sobrance
Brestov Prešov
Hankovce Bardejov
Jasenov Sobrance
Kamienka Stará Ľubovňa
Kochanovce Bardejov
Lieskovec Zvolen
Rohožník Malacky

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM