Rôzne

Dážď nedážď, do humenského depa zavítalo asi 6 000 ľudí! Videli ste už Porsche na koľajách? FOTO

Aj keď počasie nebolo ideálne, Deň železnice v rušňovom depe v Humennom si v sobotu užilo približne 6 000 ľudí. Zastúpené boli všetky vekové kategórie, od starých rodičov až po ich vnúčikov... Chýbali ste tam? Vychutnajte si železničné skvosty aspoň v našej fotogalérii!

Ilustračný obrázok k článku Dážď nedážď, do humenského depa zavítalo asi 6 000 ľudí! Videli ste už Porsche na koľajách? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

„Sme veľmi spokojní s celým priebehom podujatia, počas dňa občas mrholilo, ale nakoniec účasť bola nad očakávania. Parný vlak, ktorý sme vypravili z Humenného do Sniny a potom späť, bol úplne plný,“ uviedol Dominik Drevický zo Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK), a. s., ktorý je zároveň predsedom Podvihorlatského železničného spolku.

Hollywoodsku hviezdu chcú v Humennom opraviť

Išlo v poradí už o 3. ročník podujatia a do Humenného sa podarilo priviesť to najmodernejšie zo slovenských koľajníc a návštevníci mohli vidieť aj kus histórie. Predviedli sa najnovšie železničné súpravy, ale aj parný rušeň Papagáj z Popradu, vyrobený v roku 1951, legendárny motorák Stakčínska strela či rušeň Sergej, preslávený filmom Peacemaker s Georgeom Clooneym. Práve posledný z menovaných rušňov zostane v depe v Humennom. „Je to pre nás výzva, pretože Sergej je momentálne pokazený a nepojazdný, našou úlohou bude dať ho do poriadku,“ konštatoval Drevický.

Najväčší záujem bol o historický parný rušeň

V Humennom má podľa neho železničná doprava dlhoročnú tradíciu, ktorú sa miestni nadšenci snažia zachovávať aj pre ďalšie generácie, a aj preto sa tu Deň železnice stáva tradíciou. „Do depa prišli všetky vekové kategórie, od starých rodičov až po ich vnúčikov, a asi najväčší záujem bol o parný rušeň Papagáj, ktorý ľudí previezol s Humenného do Sniny a späť. Pozornosť však budilo aj unikátne auto Porsche na železničných kolesách,“ dodal Drevický.

K videniu i najmodernejšia poschodová súprava

V Humennom sa opäť predstavila aj najmodernejšia poschodová elektrická súprava EPJ 671. ZSSK ich získala celkovo 19 vďaka projektom financovaných z Operačného programu Doprava. „Návštevníci mohli vidieť aj ďalšiu zaujímavosť, a to ukážku nakládky vozidiel na autovozeň v priestoroch stanice a vyskúšali si moderný klimatizovaný lôžkový vozeň nasadzovaný v nočných vlakoch z Humenného do Prahy,“ dodal Drevický. Organizátorom podujatia bol Podvihorlatský železničný spolok v spolupráci so ZSSK.

Čítajte tiež:

VIDEO: Na humenské koľajnice sa vrátila história… Toto rozhodne pútalo pozornosť!

Humenné: III. Deň železnice na FOTKÁCH
30
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM