Tomáš Šuhajda Rôzne

Čo tak trocha adrenalínu? 5 vzrušujúcich zážitkov, ktoré môžete zažiť pri Humennom

Aj adrenalín niekedy potrebujeme k životu. Môžete ho zažiť i pri Humennom. Vybrali sme 5 atraktívnych možností, ako si poriadne zvýšiť tep.

Ilustračný obrázok k článku Čo tak trocha adrenalínu? 5 vzrušujúcich zážitkov, ktoré môžete zažiť pri Humennom
Zdroj: TASR

Vodné lyžovanie

Domaša ponúka všakovaké možnosti v oblasti vodných športov. Azda najrozšírenejšími sú windsurfing či potápanie, láka i jachting. Vyskúšať si ta však môžete aj vodné lyžovanie. Stačí natrafiť na požičovňu, ktorá má jeho výučbu v ponuke. A keď sme už pri spojení adrenalín – Domaša, návštevníci obľúbeného letoviska už neraz mohli vidieť na vlastné oči skúsených adrenalínových športovcov aj pri kiteboardingu – teda pri lyžovaní po vodnej hladine za padákom.

Zážitkový let

Z vody sa teraz presunieme do výšin. O tom, že v Kamenici nad Cirochou je letisko, vie zrejme každý. Nie všetci však poznajú ponuku tamojšieho aeroklubu, ktorého členovia ponúkajú zážitkové lety nad našim regiónom a to na motorovom alebo bezmotorovom lietadle. Môžete zažiť skrátené lety v dĺžke trvania 12 minút okolo Humenného a tiež zážitkové lety v dĺžke trvania 30 minút a viac, podľa vopred vybranej trasy (okolo Šíravy, Domaši, Stariny a Morského oka, Sninského kameňa, Vihorlatu, ale i Tatier…).

Motokáry

V ďalšom obľúbenom zemplínskom letovisku, na Šírave, sú taktiež k dispozícii rôzne atrakcie a medzi nimi aj tie adrenalínové. Vyberáme dve z nich, ani jedna však nemá súvis s vodou. Tou prvou je verejná motokárová trať na Kamenci, ktorá je počas letnej sezóny k dispozícii. Toto je to správne miesto pre motoristických nadšencov a milovníkov adrenalínu spojeného s rýchlosťou.

Paintball

Na Zemplínskej šírave ešte zostaneme. Zahrať si tam s partiou môžete paintball. Pre tých, ktorí nevedia, čo to je – ide o adrenalínový šport, kde proti sebe bojujú dva „ozbrojené“ tímy. Projektily sú pritom naplnené farbou. Najmä chlapi sa týmto športom vracajú do detských čias a môžu sa vyblázniť hrou na vojakov.

Splav Laborca

Na záver sa ešte vráťme opäť k vode. Požičovňa lodí sídliaca v Topoľovke vám poskytne všetko potrebné, aby ste mohli absolvovať hoci aj svoj úplne prvý splav po niektorej z tunajších riek. Všetko budete mať vysvetlené, trasy dopodrobna popísané. Objavovať tak môžete naozaj krásne zákutia. Požičovňa dopravuje lode a materiál na miesto štartu a späť z miesta cieľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM