Samospráva

Chystáte sa zorganizovať v Humennom akciu? Podajte žiadosť, môžete získať dotáciu

Žiadosti o získanie dotácie pre svoje projekty na území mesta Humenné môžu adresovať jednotliví záujemcovia Mestskému úradu do konca januára tohto roka.

Ilustračný obrázok k článku Chystáte sa zorganizovať v Humennom akciu? Podajte žiadosť, môžete získať dotáciu
Zdroj: Dnes24.sk

„V rozpočte mesta pre rok 2014 je na príspevky na kultúrny rozvoj a šport rozpočtovaných 150 000 eur,“ informovala hovorkyňa humenskej radnice Michaela Slivková Kirňaková.

Pri poskytovaní podpory pre záujemcov z rôznych oblastí postupuje radnica podľa Všeobecného záväzného nariadenia číslo 92/2008 o poskytovaní dotácií z rozpočtu mesta Humenné. Objem finančných prostriedkov určených na dotácie v príslušnom roku odobruje Mestské zastupiteľstvo (MsZ) pri schvaľovaní rozpočtu alebo jeho zmenách.

Podľa oblastí, do ktorých žiadosti smerujú, sú prerokované najneskôr do 15. júna v príslušnej komisii MsZ. Rozhodnutie o výške dotácie navrhnutej v komisii prináleží v prípade podpory pre právnickú osobu do sumy 665 eur – primátorke mesta, do hodnoty 2655 eur – primátorke mesta po prerokovaní v Mestskej rade a príspevok nad 2665 eur odobruje MsZ. O dotácii pre fyzickú osobu do 165 eur rozhoduje primátorka a nad túto sumu MsZ.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM