Tomáš Šuhajda Krimi

Chodec (†49) spadol na cestu, prešlo ho auto: Takto došlo k osudnej nehode podľa polície

Medzi Humenným a Brestovom došlo k smrteľnej dopravnej nehode, pri ktorej zahynul chodec (†49). Ten sa mal podľa polície potknúť a spadnúť na cestu. Prešlo ho osobné auto, polícia obvinila vodiča.

Ilustračný obrázok k článku Chodec (†49) spadol na cestu, prešlo ho auto: Takto došlo k osudnej nehode podľa polície
Zdroj: Webnoviny.sk

Medzi mestom Humenné a obcou Brestov, išiel v piatok predpoludním 49 ročný Brestovčan po ľavej krajnici v smere od Humenného. „Na trávnatej krajnici sa potkol a spadol tak, že hlavu aj časť tela mal na vozovke a nohy na trávnatej ploche krajnice,“ povedal pre Humenné24 Daniel Džobanik z Krajského riaditeľstva PZ v Prešove.

V tom čase vodič Citroënu Jumper prechádzajúci miestom v smere z Brestova spomalil a ležiacemu mužovi sa vyhýbal vľavo. Za Citroënom však išiel aj ďalší vodič na Nissane Sunny. „V dôsledku situácie v cestnej premávke začal brzdiť, svojou prednou ľavou časťou vozidla narazil do pravej zadnej časti Citroëna, pokračoval ďalej a po pravej strane dodávky pritom prešiel na vozovke ležiaceho muža,“ popísal nehodu policajný hovorca.

Ležiaci muž utrpel smrteľné zranenia, ktorým na mieste podľahol. Vyšetrovateľ ORPZ Humenné vzniesol obvinenie vodičovi Nissanu – 65 ročnému mužovi z obce Baškovce za prečin Usmrtenie.

„Neprispôsobil rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať, nedodržal bezpečnú vzdialenosť za vozidlom idúcim pred ním,“ uviedol Džobanik.

U oboch vodičov áut bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Pri dopravnej nehode bola spôsobená škoda vo výške 800 eur. Obvinený vodič je stíhaný na slobode.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM