Tomáš Šuhajda Rôzne

Chcete niečo zažiť a pritom veľa necestovať? 5 super atrakcií neďaleko Humenného

Aj okolie Humenného ponúka rôzne zaujímavé možnosti vyžitia. Treba ich však najprv objaviť. Pozrite si našich 5 tipov na super lákadlá.

Ilustračný obrázok k článku Chcete niečo zažiť a pritom veľa necestovať? 5 super atrakcií neďaleko Humenného
Zdroj: TASR

Zaostrili sme na miesta, kde je to z Humenného čo by kameňom dohodil. Reč však teraz nebude o prírodných krásach nášho regiónu. A ani o kultúrnych pamiatkach. Aj tých tu máme celkom dosť, ale nasledujúce riadky budú patriť iným atrakciám.

Kone aj snežné psy

Rekreačný a jazdecký dvor pod Vihorlatom. Takýto názov nesie miesto v Kamienke, kde je možné si zajazdiť na koňoch. Úplných začiatočníkov to rovno naučia. Prebiehajú tam totiž celoročné výuky. To ale nie je všetko. Zažiť v zimnom období vďaka tomuto ranču sa dá aj jazda, akú zaiste absolvoval doteraz málokto – jazda na psom záprahu naprieč Vihorlatom.

Prvá svetová „naživo“

Teraz preladíme na inú nôtu. 4,5 kilometra dlhý vojensko-historický chodník vo Výrave približuje udalosti z prvej svetovej vojny. Návštevníkov prevádza Veľkonočnou bitkou v Karpatoch. To všetko na autentickom bojisku. K videniu sú vojnové cintoríny i pozostatky zákopových línií.

Mini ZOO

Boli sme už v Humenskom i Medzilaboreckom okrese. Teraz zavítame do Sninského. V tamojšom Animoterapeuticko-jazdeckom centre sa totiž nachádza mini ZOO. V tej môžete stretnúť prevažne všakovaké domáce zvieratá, ale trebárs i exotické vtáctvo. Ak majú vaše ratolesti radi zvieratá, viete, kam treba vyraziť.

Archeopark

Presúvame sa do Vranovského okresu. V Hanušovciach nad Topľou totiž sídli jediné živé archeologické múzeum na Slovensku. Päť objektov z piatich období praveku a včasného stredoveku. Narozdiel od tradičných múzeí sa v tomto možno všetkého dotknúť a vlastným zážitkom zoznámiť sa s dejinami. Odvážlivci môžu v archeoparku aj prenocovať.

Nový rekreačný areál

Stále ho možno považovať za pomerne nový, veď otvorený bol len pred dvomi rokmi. Areál s názvom Lysá hora nachádzajúci sa vo Vyšnom Kazimíre je zaujímavý predovšetkým množstvom rôznych atrakcií. Veď posúďte sami. Na jednom mieste sa nachádza múzeum poľnohospodárskej a inej techniky, vodná plocha na kúpanie, tobogán, multifunkčné, detské aj plážové ihrisko, koliba s reštauráciou či veľký prírodný amfiteáter…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM