záruba martin Rôzne

Cenu mesta udelili jednotlivcom a organizáciám

(TASR) - Pri príležitosti 694. výročia prvej písomnej zmienky o meste Humenné sa dnes v priestoroch divadelnej sály miestneho Domu kultúry uskutočnilo slávnostné zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ).

Jeho súčasťou bolo udelenie cien mesta a cien primátorky mesta viacerým jednotlivcom a organizáciám.
V súvislosti s výročím prvej písomnej zmienky o Humennom organizuje radnica v týchto dňoch aj sériu podujatí pod názvom Pamätné dni mesta. Súčasťou programu sú hudobné vystúpenia, prednášky, výstavy, ako i cirkusové predstavenie či maratón tanca a spevu.
O mestských vyznamenaniach pre vybraných jednotlivcov, ktorí sa zaslúžili o pozitívne zviditeľnenie a rozvoj Humenného, rokovali počas augustového zasadnutia MsZ humenskí poslanci. Poslanecký zbor schválil udelenie ocenení pre arcibiskupa – metropolitu košickej rímskokatolíckej arcidiecézy Bernarda Bobera, riaditeľa humenského strediska Správy a údržby ciest Vasiľa Guzana, ako aj stavebníka a súčasného poslanca mestského zastupiteľstva Milana Mňahončáka.
Ceny primátorky mesta Jany Vaľovej získali na základe jej rozhodnutia Podvihorlatské pekárne a cukrárne, a. s. „Ďalším oceneným bola spoločnosť Mecom Group, s. r. o., a tretím v poradí spotrebné družstvo COOP jednota,“ informovala TASR hovorkyňa magistrátu Slavěna Vorobeľová.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM