Tomáš Šuhajda Krimi

Celoslovenská akcia dopadla pre náš kraj naozaj nelichotivo: V čom sme na cestách suverénne najhorší?

Počas minulého týždňa sa uskutočnila na cestách v celej Európe policajná akcia, ktorá bola zameraná predovšetkým na dve veci: používanie bezpečnostných pásov v autách a ochranných prílb na motorkách.

Ilustračný obrázok k článku Celoslovenská akcia dopadla pre náš kraj naozaj nelichotivo: V čom sme na cestách suverénne najhorší?
Zdroj: Dnes24.sk

2 370 slovenských dopravných policajtov skontrolovalo počas tejto akcie 24 392 ľudí sediacich na sedadle vozidla povinne vybavenom bezpečnostným pásom. „Polícia pri kontrolách zistila, že bezpečnostné pásy nepoužívalo až 1 233 takýchto osôb,“ informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

A najčastejšie nepoužili bezpečnostné pásy skontrolovaní účastníci cestnej premávky práve v Prešovskom kraji – až v 450 prípadoch, potom nasleduje Bratislavský kraj (273) a Banskobystrický (117). Naopak, najmenej zistených porušení týchto predpisov bolo v Trenčianskom (69) a v Žilinskom kraji (45).

„Najzodpovednejší rodičia boli v Žilinskom kraji, kde boli všetky kontrolované deti pripútané, najviac nepripútaných detí bolo v Prešovskom kraji – 40,“ uviedla doplňujúcu a pre náš kraj opäť nelichotivú štatistiku Baloghová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM