Tlačové správy

Celebrity čítajú a pomáhajú

Otvoriť si dobrú knihu a začať len tak čítať, na to nepotrebujete žiadne špeciálne dôvody, čas ani miesto. Svoje o tom vedia aj viaceré známe tváre slovenského šoubiznisu – Silvia Šarköziová s dcérou Vanessou, Marek Majeský, či Martin Madej.

Ilustračný obrázok k článku Celebrity čítajú a pomáhajú
Zdroj: Dnes24.sk

V posteli pred spaním, pri dobrej káve, na pláži, či len tak, večer pri krbe. To sú azda najzvyčajnejšie miesta a činnosti, pri ktorých zvykneme vziať knihu a čítať si. Videli ste už ale niekoho s knihou v ruke počas rodinnej prechádzky v nákupnom centre, počas nákupu v potravinách, či naháňania sa za futbalovou loptou? Nie? Tak sa dobre pozerajte, pretože niektorým ľuďom to absolútne nerobí problém.

Pri spomínaných činnostiach sa nám totiž podarilo pristihnúť herca Mareka Majeského, herca a speváka Martina Madeja, či hudobníčku Silviu Šarköziovú s dcérou Vanessou. Všetci štyria so záujmom čítali knihy, ktoré boli ich srdcu blízke. Marek Majeský ako správny futbalový fanúšik nevedel odtrhnúť oči od autobiografie legendy na trénerskom poste Alexa Fergusona a mama a dcéra Šarköziové zase stavili na ženskú klasiku – román od Táne Vasilkovej Keleovej, či Denník Bridget Jonesovej. Martin Madej zase ako správny gurmán poctivo listoval knihu receptov svojho hereckého kolegu Braňa Deáka.

Napriek tomu, že všetci vyzerali pri čítaní naozaj dôveryhodne, všetko sa udialo v rámci charitatívnej akcie darcovského portálu ĽudiaĽuďom.sk a knižného vydavateľstva IKAR. „Stalo sa už pravidlom, že všetky väčšie projekty nášho portal spájame so známymi tvárami slovenského šoubiznisu, o ktorých vieme, že pomáhať druhým im nie je cudzie. Podarilo sa nám nadviazať spoluprácu s vydavateľstvom IKAR, ktoré ochotne poskytlo väčšie množstvo kníh do našich benefičných e-aukcií. Každú z nich je možné vydražiť, pričom celý výťažok putuje v prospech výzvy malej Sofie, dievčatku, ktoré sa narodilo s DMO a potrebuje rehabilitácie počas celého roka. Marekovi, Martinovi, Silvii s Vanessou by sme sa chceli touto cestou poďakovať, že nám so spropagovaním tejto peknej myšlienky pomoholi, ako vždy, bez nároku na honorár,“ povedal PR manažér portálu ĽudiaĽuďom.sk Tomáš Mácha. Spokojnosť s projektom neskrývali ani vo vydavateľstve IKAR.

„Vydavateľstvo Ikar ako úspešný vydavateľský dom už tradične podporuje mnohé podujatia a activity smerované najmä na znevýhodnené skupiny ľudí z dôvodu zdravotného postihnutia alebo zlého sociálneho zázemia. Keď prišla ponuka z portálu ĽudiaĽuďom.sk, neváhali sme. Rozhodli sme sa venovať knižky do e-aukcie v prospech malej Sofie, ktorá potrebuje rehabilitácie kvôli DMO. Veľmi si želáme, aby jej výťažok z aukcie pomohol,“ dodala Mária Lešková, PR manažérka vydavateľstva.

Celebrity čítajú a pomáhajú
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM