Tomáš Šuhajda Futbal

Bývalý brankár Humenného Ján Mucha ml. ukončil trápenie: V Evertone končí!

Slovenský futbalista Ján Mucha ml. (30) definitívne končí svoje pôsobenie v FC Everton, ktorý obsadil v ostatnom ročníku Premier League 6. miesto.

Ilustračný obrázok k článku Bývalý brankár Humenného Ján Mucha ml. ukončil trápenie: V Evertone končí!
Zdroj: TASR

Už dávnejšie avizovanú informáciu potvrdil aj anglický klub na oficiálnej internetovej stránke. Tridsaťročnému brankárovi sa k 30. júnu 2013 uzavrie platný kontrakt v tomto liverpoolskom tíme a už nepríde k jeho predĺženiu.

Rodák z Belej nad Cirochou je hráčom Evertonu od leta 2010, ale za „karamelky“ pri stabilnej výkonnosti Američana Tima Howarda nedostával príležitosť a prakticky sa nedostal do bránky.

2 zápasy

V sezóne 2012/2013 odchytal dva duely v anglickej Premier League: v najvyššej anglickej súťaži debutoval 2. marca proti Readingu (3:1) a skvelý výkon podal v ďalšom domácom ligovom vystúpení proti Manchestru City, v ktorom si 16. 3. udržal čisté konto (2:0). „To bol jeho najpamätnejší duel v našom drese,“ pripomenul klubový web najsvetlejší zápasový moment brankára SR v drese „Toffees“. Medzitým po zlom výkone celého mužstva inkasoval J. Mucha ml. 9. marca tri góly vo štvrťfinále FA Cupu doma proti Wiganu (0:3).

Vzdal sa reprezentácie

Práve nedostatočná herná prax na klubovej úrovni bola dôvodom, že sa vlani vzdal účinkovania v slovenskej reprezentácii, za ktorú nastúpil zatiaľ 35-krát.

Čo ďalej?

O futbalovej budúcnosti účastníka MS 2010 zatiaľ nie je rozhodnuté. Objavili sa informácie, že by mohol pokračovať napríklad v Diname Záhreb. Chorvátsky majster však medzi tri žrde angažoval argentínskeho brankára Pabla Miglioreho, ktorý podpísal kontrakt na tri roky. Ján Mucha ml. v doterajšej seniorskej kariére chytal za Inter Bratislava, MŠK Žilina, Humenné a poľskú Legiu Varšava, odkiaľ prišiel v lete pred tromi rokmi do Evertonu. V Goodison Parku teraz koncom júna uzavrie svoju kapitolu.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM