Tomáš Šuhajda Rôzne

Budúci konkurenti pre mestských poslancov? Mladí Humenčania chcú svoj parlament!

S myšlienkou prišla dvojica mladíkov, ktorých môžete poznať predovšetkým ako organizátorov športových podujatí v meste. Zaangažovanosť mladých v Humennom chcú teraz posunúť na vyšší stupeň a púšťajú sa do zaujímavého projektu Mládežníckeho parlamentu.

Ilustračný obrázok k článku Budúci konkurenti pre mestských poslancov? Mladí Humenčania chcú svoj parlament!
Zdroj: Webnoviny.sk

Iniciátormi projektu sú mladí Humenčania Martin Ruščanský a Frederik Gergeľ. Cieľom bude okrem iného oživiť mesto organizovaním koncertov, táborov, kultúrnych podujatí, plesov, športových hier či inými dobrovoľníckymi aktivitami. Podporiť by mal aj neformálne vzdelávanie a rozvíjať mimoškolskú činnosť.

Napriek tomu, že pôjde o aktivitu občianskeho združenia, iniciátori projektu sa podľa ich slov budú snažiť aj o spoluprácu s miestnou samosprávou.

„Aj týmto projektom chceme ukázať, že mládež nielen nenadáva, ale má chuť a ambíciu meniť veci k lepšiemu,“ hovorí Martin Ruščanský.

Ministri, hovorca…

Členovia parlamentu dostanú certifikát člena, tí najaktívnejší by mali byť odmeňovaní a aby to bol parlament ako sa patrí, bude mať svoju štruktúru s ministrami, hovorcami či predsedom parlamentu. Ďalšou motiváciou pre potenciálnych členov by mala byť možnosť získať množstvo skúseností, pričom každý by sa mohol angažovať v tej oblasti, ktorú sa chystá študovať.

„Pevne veríme, že sa v parlamente stretne mix mladých ľudí, ktorých v meste máme, a vytvoríme spoločne veľké projekty,“ vyslovil prianie Frederik Gergeľ.

Prihlásiť sa do tohto parlamentu môžu Humenčania zo všetkých stredných škôl alebo aj absolventi a to v akomkoľvek množstve. Ďalšie info a prihlasovací formulár sa nachádza TU.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM