Rôzne

Blíži sa Medzinárodný deň múzeí: Čo bude možné zažiť v Humennom?

Medzinárodný deň múzeí je už onedlho tu a týkať sa bude aj nášho mesta. Na čo sa môžete tešiť v miestnom zámku a v skanzene?

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa Medzinárodný deň múzeí: Čo bude možné zažiť v Humennom?
Zdroj: Dnes24.sk

V nedeľu 20. mája je v Humennom na programe Medzinárodný deň múzeí. Aký program ponúka Vihorlatské múzeum? Prebiehať bude už tradične v zámku aj v skanzene a na toto sa môžete tešiť…

V zámku prebehne od 13:00 hod. slávnostné otvorenie Medzinárodného dňa múzeí a s dobovou hudbou vystúpi skupina Lotz trio. Následne si budú návštevníci môcť prehliadnuť umeleckohistorickú, sakrálnu aj prírodovednú expozíciu a čakať na nich bude aj niekoľko výstav. Konkrétne Ja pútnik, Dvanásť patrónov, Milan Kuruc – svet mojim objektívom, Kaštieľ v zrkadle času, Vážky na Slovensku a Fotosalón FIAP – videoprojekcia.

V skanzene bude program prebiehať od 13:00 do 19:00 hod. Pozostávať bude z prehliadky expozície, ukážok tradičného remesla či rekreačnej jazdy na koňoch. V čase od 14:00 do 17:00 hod. sa zároveň predstavia folklórne skupiny. O 18:00 hod. sa uskutoční bohoslužba v kostolíku sv. Michala Archanjela.

Celodenná vstupenka do zámku bude stáť 3 eurá, pre deti 1 euro. Celodenná vstupenka do skanzenu bude dostupná za rovnaké ceny.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM