Rôzne

Blíži sa deň, kedy naše mesto ovládne pohyb: Humenné sa zapojí do športovej výzvy

Do medzinárodnej súťaže v športe sa zapojí 11 slovenských miest. A medzi nimi nebude chýbať ani Humenné. Našim súperiacim mestom sa stane Nitra. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Blíži sa deň, kedy naše mesto ovládne pohyb: Humenné sa zapojí do športovej výzvy
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu 25. mája je na programe World Challenge Day. Do tejto medzinárodnej súťaže miest v športe sa zapojí okrem ďalších desiatich slovenských miest aj Humenné. Spravodajský portál Humenné 24 o tom informovala Michaela Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

V rámci mesta sa môže zapojiť každý občan bývajúci v tomto meste, ale i študenti a zamestnanci na území mesta či dokonca turisti, ktorí Humenným prechádzajú. Podstatou je vykonať ľubovoľnú športovú aktivitu, minimálne 15 minút bez prerušenia.

Súťaž vyhlasuje Medzinárodná organizácia športu pre všetkých TAFISA a to v rámci programu „Aktívne mestá, aktívne komunity, aktívni občania“. Slovensko sa pravidelne zapája do medzinárodnej súťaže a vyhlasuje aj národnú súťaž.

Súperiacim mestom Humenného bude Nitra. Mestá si po skončení porovnávajú dosiahnuté výsledky v počet zapojených občanov. Výrazným spôsobom sa na konečnom výsledku mesta môžu podieľať predovšetkým materské, základné a stredné školy.

V daný deň ponúka krytá plaváreň v Humennom pre verejnosť vstup zdarma. Svoju pohybovú aktivitu môžete následne do 26. mája nahlásiť na e-mailovú adresu koordinátora – msumizak(zavi­náč)humenne.sk.

foto: ilustračné

Zapojíte sa do World Challenge Day? Áno
Nie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM