Rôzne

Bez dáždnika ani nechoďte z domu: Takýto lejak má zasiahnuť Humenné!

Pripravte sa na poriadny lejak! Meteorológovia vydali pre okres Humenné výstrahu pred dažďom. Kedy by ste radšej bez dáždnika ani nemali vychádzať z príbytkov?

Ilustračný obrázok k článku Bez dáždnika ani nechoďte z domu: Takýto lejak má zasiahnuť Humenné!
Zdroj: Dnes24.sk

Chystajte si dáždniky, má u nás totiž poriadne zapršať. „V okrese Humenné sa miestami očakáva výskyt dažďa s úhrnom zrážok 25 – 40 mm,“ uvádza na svojej stránke Slovenský hydrometeorolo­gický ústav.

Meteorológovia preto pre náš okres vydali výstrahu prvého stupňa pred dažďom. Tá platí pre utorok od 14:00 do stredy šiestej hodiny ráno.

Tento úhrn zrážok podľa slov meteorológov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. „Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti bežné, ale môžu spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ píše sa ďalej na SHMÚ.

Okrem dažďa však treba byť na pozore aj pred vetrom. „V okrese Humenné sa miestami očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo (v nárazoch) rýchlosť 18 – 22 m/s (65 – 80 km/h),“ uvádzajú meteorológovia, a preto u nás vydali aj výstraha prvého stupňa pred vetrom, ktorá platí v stredu od 0:00 do 15:00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM