Rôzne

Autovlak na trase Humenné - Bratislava: Aký je o túto novinku záujem?

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) dala na sklonku minulého roka do prevádzky prvý vnútroštátny autovlak premávajúci medzi Humenným a Bratislavou v oboch smeroch. S jeho doterajším využívaním zo strany verejnosti je spokojná.

„Napriek tomu, že ide o úplnú novinku – autovlak sa spustil 15. decembra 2013 spolu s novým cestovným poriadkom, je záujem väčší, ako sme očakávali. Kapacita autovlaku bola vypredaná prvý raz už 30. decembra 2013 na trase z Humenného do Bratislavy,“ informovala riaditeľka Odboru komunikácie ZSSK Jana Morháčová.

Dodala, že väčšinu dní, počas ktorých autovlak premával, sa viezlo po železnici z Humenného do Bratislavy viacero automobilov. „Záujem o autoprepravu v opačnom smere – z Bratislavy do Humenného, sa prejavil najmä pred Vianocami,“ doplnila Morháčová.

ZSSK prevádzkuje už dlhšie tri autovlaky medzi Popradom a Prahou, a to nočný, a Košicami a Prahou – denný aj nočný autovlak. „Záujem o takýto druh prepravy rastie. V minulom roku prepravila ZSSK autovlakom viac ako 14 000 vozidiel,“ priblížila Morháčová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM