Iné športy

Atletický talent spod Brekovského hradu je po zranení späť: Skvelé výsledky!

Nespočetné hodiny strávil na rehabilitáciách, absolvoval množstvo fyzioterapií, no atlét Patrik Megela je po zranení späť a opäť vo forme.

Ilustračný obrázok k článku Atletický talent spod Brekovského hradu je po zranení späť: Skvelé výsledky!
Zdroj: Dnes24.sk

Po polročnej pauze zavinenej zranením sa člen 1. AK Humenné Patrik Megela opäť objavil na atletických ováloch. Patrik si ešte vo februári, hneď po tom čo vybojoval svoj prvý titul majstra Slovenska v skoku do diaľky medzi dospelými, natrhol pri trojskoku stehenný sval a pre toto zranenie musel vynechať takmer celú sezónu. Po nespočetných hodinách strávených na rehabilitáciách a fyzioterapiách začal v lete opäť naplno trénovať, aby stihol aspoň záver sezóny.

Hneď prvé preteky víťazne

Prvé preteky po zranení boli krajské majstrovstvá, ktoré sa konali 27.augusta v Košiciach. Patrik sa predstavil v skoku do diaľky a suverénne zvíťazil výkonom 682 cm a aj keď už v tréningu to vyzeralo dobre, taký dlhý skok nečakal ani Patrik ani tréner M.Lučka. Následne sa talent spod Brekovského hradu predstavil na skokanskej exhibícii JBL JUMP FEST, ktorá sa konala na hlavnom námestí v Košiciach priamo pod Dómom sv. Alžbety. I na tomto podujatí sa predstavil v skvelej forme a zvíťazil v národnom programe tohto podujatia.

Vo forme aj v Česku

Tieto výsledky si všimli aj v Olomouci a Patrika pozvali na Majstrovstvá ČR družstiev Juniorov. Po roku si tak humenský atlét opäť obliekol dres AK Olomouc, za ktorý v českej lige hosťuje. M-ČR sa konali na nádhernom Atletickom štadióne v Ostrave a aj keď to bol šampionát Juniorov a Patrik je ešte stále dorastenec, medzi českou juniorskou elitou sa vôbec nestratil a vybojoval skvelé 3. miesto v diaľke s výkonom 681 cm a k tomu pridal aj 3.miesto v trojskoku- 13,61 m. Za dve tretie miesta získal pre AK Olomouc 16 bodov a výrazným spôsobom tak pomohol Olomoucu k zisku bronzovej medaile v súťaži družstiev.

Patrik momentálne už naplno trénuje na blížiacu sa halovú sezónu.

Na fotke: Patrik Megela počas akcie

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM