Rôzne

Akcia, ktorá vás vráti v čase: Pod hradom sa uskutočnia Drugethovské slávnosti

Drugethovské hradné slávnosti. Takýto názov nesie podujatie, ktoré sa uskutoční na lúke pod Brekovským hradom už najbližšiu nedeľu.

Ilustračný obrázok k článku Akcia, ktorá vás vráti v čase: Pod hradom sa uskutočnia Drugethovské slávnosti
Zdroj: TASR

Premýšľate už, ako naložiť s víkendom? Na Brekovskom hrade sa bude v nedeľu 31. júla konať zaujímavá akcia. A tá môže upútať vašu pozornosť.

Pripravujú sa Drugethovské hradné slávnosti, pričom pôjde o druhý ročník tohto podujatia. Celé to bude prebiehať na lúke pod hradom. Slávnosti by sa mali začať o 14-tej.

Organizátori, ktorými sú obec Brekov a Združenie na záchranu Brekovského hradu, pripravujú vystúpenie skupiny historického šermu, ukážky sokoliarov, divadelné predstavenie pre deti či stredovekú hudbu. Vstupné na slávnosti bude dobrovoľné, občerstvenie zabezpečené.

Brekovský hrad

Brekovský hrad, situovaný na úpätí Ondavskej vrchoviny, začal chátrať od protihabsburských povstaní. Na spomínanom mieste stojí od sklonku 13. storočia. Spolu s podobnými stredovekými stavbami v okolí patril kedysi do sústavy strážnych hradov na uhorsko-poľskej ceste. Zaujímavosťou je, že na Brekovskom hrade prebýval počas jednej zimy uhorský kráľ Matej Korvín, o niečo neskôr sa tu zastavil aj poľský kráľ Ján III. Sobiesky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM