Tomáš Šuhajda Rôzne

Ak ste ešte nepostrehli: ZMENA na križovatke pri kostole

Pred časom sme vás informovali o konci širokej cesty na Mierovej ulici v Humennom. Novému značeniu však nebol koniec a na tejto ulici prišlo k ešte jednej výraznej zmene, pred svetelnou križovatkou.

Ilustračný obrázok k článku Ak ste ešte nepostrehli: ZMENA na križovatke pri kostole
Zdroj: Dnes24.sk

V smere od centra ak ste sa rozhodli pokračovať po Mierovej a teda neodbočovať smerom na nadjazd ani na Brestov, boli k dispozícii dva jazdné pruhy. Po prejdení križovatky však ostal už len jeden.

Pravý jazdný pruh nebol podľa vodorovného dopravného značenia len odbočovací, ale aj pre tých, čo chceli pokračovať ďalej po Mierovej. V tomto prípade využiteľný snáď pre tých, čo chceli parkovať pri poisťovni.

Často ho však niektorí šoféri využívali aj na to, aby predbehli prvé auto v pruhu, ktorý pokračoval aj po križovatke. Problém nastal vtedy, ak šofér v tomto pruhu na zelenej nezaspal a takisto vyštartoval rýchlo. Vodič z pruhu „navyše“ mal potom problém zaradiť sa…

Po novom značení, ktoré sa realizovalo v týchto týždňoch, nastala zmena. Pre tých, čo chcú pokračovať v jazde po Mierovej, je k dispozícii už len jeden jazdný pruh. Pozrite si fotogalériu.

Titulná foto: staré značenie

Fotogaléria: aktuálne

Čítajte tiež:

Široká cesta na Mierovej je už minulosťou! Prečo táto zmena?

Ak ste ešte nepostrehli: ZMENA na križovatka pri kostole
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM