Rôzne

1767 miest pre fanúšikov? Primátorka sa vyjadrila ku kapacite na futbalovom štadióne

Stavebné práce v areáli humenského futbalového štadióna pokračujú. Rastú postupne tribúny aj prevádzková budova.

Ilustračný obrázok k článku 1767 miest pre fanúšikov? Primátorka sa vyjadrila ku kapacite na futbalovom štadióne
Zdroj: MsÚ Humenné

Primátorka Humenného Jana Vaľová sa začiatkom tohto týždňa spolu s pracovníkmi Odboru výstavby a územného plánovania Mestského úradu v Humennom a realizátorom stavby pozrela na aktuálny stav rekonštrukcie futbalového stánku.

Okrem iného už sú zmontované oceľové konštrukcie východnej tribúny označenej ako tribúna „B“, kde sa podľa radnice zmestí 874 divákov na sedadlách v oddelených sektoroch pre domácich aj hosťujúcich fanúšikov. Magistrát dodal, že na tribúne „A“ boli osadené základové pätky a zmontované nosné konštrukcie tribún pre 893 divákov, VIP hostí a zástupcov médií. „Celkovo bude na tribúnach spolu 1767 miest na sedenie, do budúcnosti je možné rozšíriť divácku kapacitu štadióna až na dvojnásobok,“ priblížila Michaela Dochánová z tlačového referátu MsÚ v Humennom.

Ku kapacite sa vyjadrila aj Jana Vaľová, ktorá vyslovila spokojnosť s doterajším priebehom rekonštrukčných prác. „Som rada, že od nástupu nového vedenia FK Humenné, sa darí nielen seniorom, ktorí už postúpili o súťaž vyššie a momentálne sú na čele IV. ligy, ale že veľkú radosť z futbalu zažíva aj 240 detí v našich mládežníckych kategóriách. Našim starším a mladším žiakom v kategóriách U15 až U12 sa podaril vybojovať návrat do I. ligy a verím, že ďalšie postupové oslavy by mohlo zažiť aj naše áčko. Dúfam, že sa humenskému futbalu bude dariť aj v budúcnosti až tak, že budeme mať príjemné starosti, aby sa zmestili všetci fanúšikovia na tribúny. Ak sa nám kvalitnou hrou a výsledkami podarí pritiahnuť na štadión dostatočný počet fanúšikov, nevylučujeme, že zvážime aj zvýšenie kapacity tribún,“ uviedla primátorka.

Stavebné úpravy na štadióne by sa podľa Vaľovej mohli skončiť začiatkom budúceho roka a nevylúčila, že by ho áčko FK Humenné mohlo začať využívať už v lete 2018.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM